Het Atelier

Hallo, ik ben Margret Eveleens. Eigenaresse van atelier Marflora.

In 1985 ben ik als onderwijzeres begonnen in het basisonderwijs. Dat doe ik nog steeds 1 dagdeel in de week. In 1992 ben ik aan de modevakschool begonnen die werkt volgens de methode van stichting Particulier Modevak Onderwijs Nederland (PMON). Bij deze organisatie ligt de nadruk op maatnemen en patroon tekenen/ naaien op die gemeten maten.

Allereerst kwamen de diploma’s Naaivaardigheid 1 en 2. Nu heet dat Basisnaaitechnieken. Na het behalen van mijn costumiere diploma ben ik overgestapt naar een andere lerares voor de diploma’s Coupeuse (dat heet nu Kleermaker in het damesvak) en Lerares. Dit laatste diploma haalde ik in 1999. Ondertussen kwamen er twee kinderen in ons gezin.

Vanaf 2000 sta ik met mijn bedrijf Atelier Marflora ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In het begin gaf ik naast naailes ook bloemschiklessen. Na 10 jaar is daar een verschuiving in gekomen. Bloemschikken verdween en het verzorgen van de modevakopleiding met de daarbij behorende taken kwam daarvoor in de plaats.

Sinds 2006 ben ik voorzitter van de stichting PMON. Enkele jaren daarvoor kwam ik ook in de examencommissie hiervan.

Vanaf 2015 maak ik ook deel uit van de examencommissie van het LPM en van 2016 tot 2023 ben ik voorzitter geweest van het LPM.

Maar mijn grote liefde is nog steeds het vervaardigen van kleding. Ik maak dan ook al mijn kleding zelf. Zo ben ik mijn eigen visitekaartje.

Contact
Atelier Marflora
+31 6 49259058
Info
KVK: 77415353
Hei en Boeicopseweg 86, 4126 RL Hei- en Boeicop
Scroll naar boven
×